.

 o u l u n  l ä ä n i n  t a i d e t o i m i k u n t a
 KIRJALLISUUSTAPAHTUMAT OULUN LÄÄNISSÄMUSIIKKITAPAHTUMAT OULUN LÄÄNISSÄTEATTERI JA TANSSI OULUN LÄÄNISSÄVISUAALISET TAITEET OULUN LÄÄNISSÄKESÄKOULUTUS OULUN LÄÄNISSÄKESÄTAPAHTUMAT OULUN LÄÄNISSÄHAKU KUUKAUSITTAINHAKU KUNNITTAIN
[ Koti ] Taidekesä ] Palaute ] Hakusivu ]

 

OULUN LÄÄNIN TAIDEKESÄN ETUSIVU

Koti
Taidekesä
Palaute
Hakusivu

Oulun läänin taidetoimikunta

 

 

 

DEMO-SIVUSTO
 
Huomio! Tämä sivusto ei ole enää käytössä. Terveisin Anssi Hanhela

 

Maaherran tervehdys

 

Vuodenajat rytmittävät ihmistoimintaa varsinkin pohjoisilla leveyksillä. Pitkä ja pimeä talvi kuluu yleensä työn merkeissä. Talvella toimivat koulut, kulttuurilaitokset antavat opetusta ja teatterit sekä konsertit toteuttavat kausiohjelmistojaan. Ihmiset ovat enemmän paikoillaan ja elämänrytmi on säännöllistä. Toki talveenkin sisällytetään yhä enemmän liikkuvalle yleisölle osoitettuja tapahtumia.

Kesä avaa pohjoisen kulttuuritarjonnan runsaana. Luonnon biologisen elpymisen rinnalla tulee vaikutelma, että kulttuuriväki terästyy aivan erityisesti kesää kohti. Ei ainoastaan alan ammattihenkilöt, vaan harrastelijatoiminta käynnistyy kaikissa muodoissaan. Jokaiselle löytyy jotakin kiinnostavaa joko leireillä tai lukemattoman monissa kesätapahtumissa.

Oulun läänin kulttuurikesä on runsas ja monipuolinen. Melkein jokaisessa kunnassa, jopa kylissäkin toimivat kesäteatterit. Konsertteja järjestetään kaikkiin makuihin sopivina. Teiden varsille ilmestyvät pientenkin tapahtumien mainokset. Puhumattakaan runsaasta kotiseututapahtumien ja –juhlien tarjonnasta. Monet kesätapahtumat ovat vakiinnuttaneet asemansa ja tulleet kansainvälisestikin tunnetuiksi.

 Oulun läänin paikalliskulttuurit ovat monipuoliset ja keskenään hyvinkin erilaiset. Luonto ja eletty historia ovat antaneet aiheita kirjoittajille, säveltäjille ja muille taiteen tekijöille. Useilla paikkakunnilla on aivan erityisesti haluttu kytkeä kesän kulttuuritapahtumat omille juurille. Avoimessa maailmassa halutaan vahvistaa identiteettiä ja luoda juuria kotiseudulla pysymiseen. Kotiseuduillaan lomailevat haluavat saada kosketuksen jälkeen jätettyyn menneisyyteen.

Oulun läänin kulttuurikesää monipuolistavat myös ulkopuoliset vierailijat ja heidän tuomansa esitykset. Samalla tavalla myös läänin kulttuuri esiintyy myös ulkomailla. Vuorovaikutus monipuolistaa tarjontaa ja edistää nykyisin niin välttämätöntä suvaitsevaisuutta. Uuden kokeminen lisää valmiuksia rakentaa myös läänissämme menestyvää ja kansainvälistä tulevaisuutta. Siinä kulttuureilla ja niiden kohtaamisilla on mitä keskeisin osa.

Toivotan Oulun läänin taidekesä 2002 tapahtumille mitä parhainta menestystä ja yleisölle nautinnollista kulttuurikesää! Läänimme monista tapahtumista aiomme myös perheessä nauttia.

 

Eino Siuruainen

 

Oulun lääninhallitus

PohjoisPohjanmaan liitto

Kainuun liitto

 

 


o u l u n  l ä ä n i n  t a i d e t o i m i k u n t a

Puhelin
0205 17181

Faksi
08-311 0735

Osoite
Rautatienkatu 13 A   90100  OULU

Sähköposti

Yleiset asiat:
Osastosihteeri
jaana.pirinen@olh.intermin.fi
Osastosihteeri
anja.piltonen@olh.intermin.fi

Pääsihteeri:
Ulla Kuukasjärvi
ulla.kuukasjarvi@olh.intermin.fi

Taidekesän www-sivuston suunnittelu ja toteutus:
Anssi Hanhela
 

 

KIRJALLISUUS

 

 

 

TANSSI JA TEATTERI

 

 

 

VISUAALISET TAITEET

 

 

 

KESÄTAPAHTUMAT

 

 

 

KOULUTUS

 

OULUN LÄÄNIN TAIDEKESÄN ETUSIVU


[ Koti ] Taidekesä ] Palaute ] Hakusivu ]
Copyright © 2002 Oulun läänin taidekesä. Muokattu viimeksi: 12. elokuuta 2004.
Oikeudet muutoksiin pidätetään.